Izbor UrednikaTopVesti

(VIDEO) Žena umalo linčovana zbog detalja na haljini! Mislili da se radi o stihovima iz Kurana: Treba joj odrubiti glavu!

Stotine okupljenih Pakistanaca pretili su ženi koja je nosila haljinu ukrašenu arapskom kaligrafijom jer su mislili da se radi o stihovima iz Kurana i da ona bogohuli. Spasila ju je policija koja ju je odvezla na sigurno. Žena se kasnije javno izvinila. Na haljini se nalazila reč „Halwa“, napisana arapskim slovima, što u prevodu znači – lepa.

Bogohuljenje se u Pakistanu kažnjava smrću, a Pakistanci su znali da linčuju ljude i pre nego što slučaj završi na suđenju. Policija je za BBC ispričala kako je juče oko 13.10 dobila dojavu o okupljanju gomile ispred restorana u Lahoreu, glavnom gradu pakistanske pokrajine Pandžab.

Pred restoranom se sakupilo otprilike 300 ljudi koji su pretili ženi zbog „bogohuljenja“.

„Onima koji bogohule treba odrubiti glavu“
Na društvenim mrežama se pojavilo više snimkaka ovog događaja. U uglu restorana sedi preplašena žena koja rukama prekriva lice.

Ženu su zatim okružili policajci i odveli je dalje od besne gomile koja je tražila da skine haljinu. Neki od okupljenih su uzvikivali da onima koji bogohule treba odrubiti glavu.

Pomoćnica načelnika Sjeda Šehrbano izjavila je kako su morali da pregovaraju sa besnom ruljom.

– Rekli smo im da ćemo ženu povesti sa sobom i smatrati je odgovornom za svaki počinjeni zločin – rekla je ona.

Policija je odvela ženu u policijsku stanicu gde je nekoliko verskih stručnjaka potvrdilo da se na haljini nalazi arapska kaligrafija, a ne stihovi iz Kurana.

Žena u pitanju se kasnije javno izvinila:

– Nisam imala loše namere, došlo je do greške. Ipak se izvinjavam za sve što se dogodilo i pobrinuću se da se to više nikada ne ponovi – rekla je i dodala kako je pobožna muslimanka koja nikada ne bi bogohulila.

Tahir Mahmud Ashrafi, bivši savetnik premijera za verska pitanja, napisao je na X-u da su se trebali izviniti muškarci iz gomile, a ne žena.