Vesti

VUČIĆ: Da se provere prihodi svih, moji među prvih 10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da niko nije iznad zakona i da očekuje da se provere prihodi svih, kako ministara, premijera, tako i svih onih sa apartmanima u Londonu ili računima u Cirihu ili drugim poreskim rajevima, kao i da on želi da bude među prvima kojima će se imovina ispitati po novom Zakonu o poreklu imovine.

Vučić je to rekao danas u Batajnici odgovarajući na pitanje novinara da li će Uprava za prihode priveriti sve i da li će se na tom spisku naći i ministri, kao recimo Aleksandar Vulin.

Vučić je istakao da se ne meša u posao Uprave i da je njihov zadatak da rade svoj posao i provere sve, napominjući da su već četiri ministra bili predmet obrade.

– Što se tiče tetki i stanova, vazno da se provere svi i očekujem da se svi provere i oni sa apartmanima u Londonu i računima u Cirihu i drugim poreskim rajevima – rekao je Vučić.

On je podsetio da je donet i važan Zakon o poreklu imovine, i da bi želeo da bude predmet obrade te Komisije u prvih 10 i da podaci budu dostupni građanima Srbije da vide šta je ko stekao, kao i da predmet budu svi i oni koji misle da su mimo i iznad zakona.

– Ne interesuju me hajke i harange, zakon mora biti sveto pismo i za Upravu i za Ministarstvo finansija – poričio je Vučić i dodao da će oni koji ne rade u skladu sa zakonom biti smenjivani.

– Oni moraju da rade i protiv ministara i predsednika i predsednika vlade. Tu niko ne vodi istragu samo se proveravaju podaci – rekao je Vučić i upitao da li se neko uplasio tih podataka.

– Ja nemam taj problem. Uveren sam da ni drugi nemaju, a da li neka organizacija iz inostranstva plaća političke stranke videćemo – dodao je .

Povodom spiska Uprave za pranje novca, kaže da ne želi da se pravda zbog postovanja zakona i poručuje da se o tome pita narod, a ne njih desetak koji uvek „dizu dreku“.

Na primedbu da neki mediji ne pominju ceo spisak, kaže „Pa šta , da li ja treba da trcim i da se pravdam“, dodajući da oni bezbroj puta dnevno slažu.