Vesti

Vučić: Rusi su pokazali KOLIKO SU VELIKI, bili su uz nas kada je najteže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Rusi uz Srbiju bili ove tri nedelje u najtežim trenucima i time još jednom potvrdili naše odlične odnose.

Vučić je nakon satanka sa članovima ruskog tima angažovanim na pružanju pomoći u sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije Covid-19, izrazio zahvalnost ekspertskom timu i ljudima koji se tri nedelje rame uz rame bore sa našim stručnjacima.

„Oni su tri nedelje sa nama i u najtežim trenucima bili su i u Republici Srpskoj. Obišli su 131 lokaciju, a njihovi lekari su pomagali našim lekarima. Oni su još jednom potvrdili naše odlične odnose“, rekao je Vučić.

Kako kaže, pokazali su kako se pomaže nekome u nevolji, i istakao da se u isto vreme i Rusija suočava sa ozbiljnim napadom virusa.

„Oni su ponovo pokazali koliko su veliki. Beskrajno sam im zahvalan“, rekao je Vučić i dodao da će ih odlikovati ili nagraditi ordenom.

Inače u 12.30 Vučić prisustvovaće otpremanju medicinske pomoći za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19, koju Srbija donira Italiji.

Tim povodom predsednik Srbije je rekao:

„Naša obaveza je da pokažemo solidarnost sa italijanima uz izvinjenje sto nismo mogli to da uradimo pre 20 dana jer je nama bilo ptorebno vreme da sve prikupimo“, izjavio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić satstao se danas sa članovima ruskog tima, angažovanim na pružanju pomoći u sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19.

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

izvor: mondo.rs