Izbor Urednika

ZA NAŠ NAROD U KOLEVCI SRPSTVA RAT NIKADA NIJE ZAVRŠEN! Iz prizrenske parohije mole za spas! Novi napad na Srbe, nova osknuća naših svetinja!

Crkva Uspenja Presvete Bogorodice iz Sredske kod Prizrena oštećena je sinoć oko 21 časova, saopštila je prizrenska parohija. Navodi se da je incident registrovala i takozvana kosovska policija.

O tome da je crkva oštećena prizrensku parohiju obavestili su parohijani koji su juče došli da očiste i pripreme crkvu za proslavljanje predstojećeg praznika.

Oni su tom prilikom primetili da je mali metalni krst iznad oltarskog dela crkve okrenut naopako kao i da je oštećen jedan broj kamenih ploča kojima je crkva pokrivena.

U obližnjem zvoniku su pronađene i čaure od metaka lovačke puške i pretpostavljaju da su odatle puškom gađali crkvenu kupolu, jer su na metalu kojim je kupola obložena vidljiva mala udubljenja od sačme.

Iz prizrenske parohije navode da se u poslednje vreme često dešavaju skrnavljenja ili pljačke crkava u Sredačkoj župi i prizrenskom kraju.

Oštećenje crkve potvrđeno je i u dnevnom izveštaju takozvane Kosovske policije, te da se sumnja da su deo krova crkve gađale i oštetile nepoznate osobe, kao i da su policijske patrole stigle na mesto događaja i da je istraga u toku.

Takođe, u policijskom izveštaju je saopšteno da je sinoć u selu Kovačevac u opštini Kačanik priveden muškarac koji se sumnjiči da je oštetio staklo džamije u ovom selu.

Osumnjičeni je nakon saslušanja pušten.

 

Izvor: Tanjug