Vesti

Zapaljena kuća srpske porodice na KiM

To je izjavio šef biroa Kacelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Stojković.

On je za portal Kosovo onlajn rekao da vlasnik kuće živi u Jagodini sa suprugom, ali da je stanovništvo vidno potrešeno i uznemireno tim događajem i pozvao nadležne organe da nađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, kako ekstremisti ne bi smatrali da su pozvani da pale i uništavaju srpsku imovinu.

„Cernica je etnički mešovito selo, sa većinskim albanskim stanovništvom, sa oko 2.000 Albanaca i oko 70 Srba. Posle rušenja kuće Jovice Menkovića, 18. februara, sada je izgorela još jedna srpska kuća. U selu je taj događaj izazvao strah i osećaj nesigurnosti i neizvesnosti“, rekao je Stojković.

Cvetkovićeva ćerka Mileva Živković, koja inače živi u Partešu, a trenutno se nalazi u izolaciji u Jagodini jer je pandemija zatekla u inostranstvu, rekla je da ocu još nisu rekli da je kuća zapaljena, jer je star i bolestan.

„Izolacija mi ističe . maja i tada ću videti roditelje. Ovo je i bolno i strašno, nikada nismo imali problema sa komšijama Albancima“, rekla je ona i dodala da je kuća više puta obijana, da su odnošene stvari, a da počinioci nikada nisu pronađeni.