TopZivot i Stil

ČUDO: Gorica je celivala ČASNI KRST, a onda se u njenoj ruci upalilo 15 SVEĆA

Srbija i dalje priča o čudu koje se dogodilo na današnji dan pre dve godine u selu Porodin pored Svilajnca. Meštani već decenijama tvrde da se u njihovoj crkvi događaju čuda, a jedno se dogodilo baš na Veliku Gospojinu.

Kako je posvedočila Gorica Jagodić, njoj su se u rukama upalile sveće same od sebe!

– Sagnula sam se da celivam časni krst i u jednom momentu sam osetila toplinu na obrazu. Kada sam pogledala, u desnoj ruci svih 15 sveća je gorelo. Niti sam videla da se pale, niti sam ih ja upalila. Prava buktinja, neverovatno. Bila sam zbunjena, ali sam shvatila da je to Bogorodica na svoj praznik udesila – rekla je Gorica.

Ona je dodala da je odmah potom zaplakala i istovreme osetila neobičan osećaj prijatnosti. Dodaje da joj je svejedno da li joj neko veruje.

Sveštenik i paroh pordinski Radisav Spasojević kaže da se dugo premišljao da li da priču iznosi u javnost, ali je ipak odlučio da, prema metafori iz Novog zaveta „Ne zakopava srebro koje mu je Gospod dao“.

– Čudo se desilo i time postalo javni događaj voljom Božjom, te ne smemo o tome da ćutimo, pogotovo kada je danas naša vera postala ugrožena – naveo je on.