Izbor UrednikaTopZivot i Stil

MILICA MASTER EKONOMIJE I ČOBANICA Kada je zaboli glava od kancelarijskog posla ona pobegne na svoj DRUGI POSAO

Tridesetogodišnja Milica Ćirić iz Pirota, master ekonomije, zaposlena je u knjigovodstvenoj agenciji, ali svaki slobodan trenutak koristi da ode na Staru planinu i da čuva ovce. Na taj način pomaže roditeljima, ali i opušta se u prirodi. Uživa podjednako u oba posla.

Dovoljan je samo jedan zvižduk i stado ovaca i koza odmah poslušno kreće za njom. Sa životinjama je, objašnjava Milica, od kada zna za sebe.

– Od kada sam prohodala, ja sam sa životinjama. Moje lutke su bile ovčice, kozice, jagnjići. Živela sam u prirodi. Verovatno kada bi ovaj posao bio isplativiji, da bi se njemu posvetila u potpunosti – priča Milica Ćirić.

A pošto nije dovoljno isplativ, Milica je već šest godina zaposlena u knjigovodstvenoj agenciji.

– U zadnjih 100 godina u ovčarstvu se ništa nije promenilo, a što se tiče knjigovodstva svakim danom se nešto menja i moram da se usavršavam, da čitam, da pratim zakone – kaže Ćirić.

U agenciji imaju samo reči hvale za Milicu.

– Izuzetan radnik, izuzetno pametna, vredna, i zna šta treba da se uradi. Ima znanje – priča knjigovođa Verica Golubović.

A kada joj dosade konta i propisi, Milica krene put Stare planine i sela Nišora.

– Od svega toga pobegnem. Sa životinjama opustim mozak skroz. Može da boli glava i od ovaca, kad sunce pripeče ili kad padne kiša, a od računovodstva uglavnom boli glava – ispričala je Milica.

Volela bi da dođu bolji dani za ovčarstvo pa da svoju diplomu mastera ekonomije može da iskoristi za razvoj poljoprivrede na Staroj planini.