Vesti

DEČAK HTEO DA ODSEČE GLAVU UČITELjICI: Užas u Nemačkoj – Ne vređaj proroka, završićeš kao francuski profesor

U NEMAČKOJ je 11-ogodišnji učenik zapretio učitelju da će mu odseći glavu, samo mesec dana nakon terorističkog napada u Francuskoj, a nedelju dana pre toga je rekao da opravdava napad u Parizu

Mladi učenik, koji je muslimanske veroispovesti, je ranije nakon minuta ćutnje za ubijenog francuskog učitelja Samjuela Patija rekao: „dozvoljeno je da ubijete nekoga ko vređa proroka, to je u redu.“

Kada je učiteljica alarmirala roditelje, majka učenika je tvrdila da u njihovoj kući nemaju takve ekstremističke poglede i da je dečak to „naučio“ od nekoga iz škole.

Pretnja nasiljem u osnovnoj školi Kristijan Morgenstern u Spandau, predgrađu Berlina, usledila je nakon što je učiteljica naglasila važnost predstojećeg roditeljskog sastanka.

Rekla je svom razredu da su sastanci od vitalnog značaja jer će omogućiti da se diskutuje o problemima, dodajući da bi moglo biti posledica za one koji ne dođu da učestvuju.

Kao odgovor na to, dečak je rekao: „Ako se to dogodi zato što se moji roditelji nisu pojavili, onda ću i vama učiniti isto kao i taj dečak učitelju u Parizu“.

– Ostala deca u razredu su bila šokirana njegovim ponašanjem – rekla je učiteljica.

Foto: Robert Michael/dpa via AP

(Informer)