Izbor UrednikaTopZivot i Stil

VANZEMALJCI SE KRIJU OVDE? Rusi primetili ČUDNE OBJEKTE koji su se kretali brzinom svetlosti, pa nestali

Neidentifikovani podvodni objekti (NPO) nisu toliko poznati kao NLO-i iako su i oni česta pojava, prema navodima Ruske mornarice

Nedavno obelodanjeni dokumenti sadrže izveštaje iz sovjetske ere u kojima se opisuju mnogi slučajevi potencijalnih susreta sa NPO-ima.

Bivši pomorski oficir i ruski istraživač NLO-a, Vladimir Azaza, veruje da su ovi dokumenti od izuzetne vrednosti.

Sonar podmornice je identifikovao objekte koji su se kretali pravo ka njima tako da je kapetan dao naređenje o isplovljavanju na površinu.

NPO-i su ih pratili do površine, a zatim nestali. Slični događaji su zabeleženi u regionu Bermudskog trougla, priseća se komandant podmornice u penziji, Jurij Beketov. Često je dolazilo do otkazivanja komandnih instrumenata.

Čini se da se NLO-i i NPO-i pojavljuju gdegod se odvijaju neke vojne operacije, što znači da su zainteresovani za kontrolu vojnog arsenala čovečanstva.

Još jedno mesto gde se pojavljuju NPO-i jeste Bajkalsko jezero u Rusiji. Najdublje slatkovodno jezero na svetu je oduvek imalo misterioznu prirodu, a pecaroši često pričaju o svetlima koja dopiru iz duboke vode. U mnogim narodnim pričama se navodi kako plivače u jezero uvlače bića iz dubine.

Još jedan ruski dokument je opisao susret između grupe vojnih ronilaca i humanoida u srebrnim odelima. Ronioci su trenirali u Bajkalskom jezeru na dubini od oko 50 metara kada su naišli na grupu nepoznatih stvorenja. Ronioci su krenuli za njima, nakon čega ih je troje stradalo, a ostalih četvoro je ozbiljno povređeno.

Vladimir Azaza veruje da bi se ovo pitanje trebalo detaljno istražiti.

– Razmišljam o podvodnim bazama. Ništa se ne sme tek tako zanemariti. Najlakše je biti skeptičan: ne verovati ni u šta i ne raditi ništa. Ljudi retko idu u velike dubine. Upravo zato je važno analizirati ono što se može naći tamo – kaže Azaza.