Zivot i Stil

DOBILA 4,2 MILIJARDE DOLARA OD BABE I SVE HOĆE DA POKLONI DRŽAVI! Ne želi da ima toliko novca (VIDEO)

Traudl Engelhorn-Vekijato preminula je u septembru u 95. godini i ostavila nasledstvo koje se meri u milijardama dolara svojoj unuci Marlen Engelhorn, ali njena tridesetogodišnja naslednica nije bila preterano oduševljena tim potezom.

Kako kaže Marlen, koja živi u Austriji, ona nije zainteresovana za nasledstvo koje je poteklo od porodične hemijske kompanije, a koje se procenjuje na 4,2 milijarde dolara.

  • Scenario koji priželjkujem je da budem oporezovana – rekla je Marlen za Njujork tajms.

Engelhornova je odlučila da pokloni 90 odsto svog nasledstva, a najviše bi želela da novac uzme država kako bi ga što bolje redistribuirala. Bogata naslednica se u intervjuu za Vajs njuz prošle godine takođe osvrnula na svoje bogatstvo, rekavši da „nijedan čovek ne bi trebalo da ima toliko novca i moći“.

Znajući da će jednoga dana naslediti ogromno bogatstvo, Engelhornova je provela dobar deo poslednje decenije zagovarajući povećavanje poreza kako bi njeno bogatstvo bilo umanjeno i preraspoređeno od strane države. Marlen je za tim ciljem osnovala „Tax Me Now“ (Oporezuj me sada), udruženje bogatih ljudi iz Nemačke koji traže veće oporezivanje njihovih primanja i bogatstava.