Izbor UrednikaVesti

DŽIHADISTI NAJAVILI POGUBLJENJE SVIH SVETSKIH LIDERA, POČEĆE SA TRAMPOM

Islamska država je nepunih 20 dana posle smrti svog lidera Abu Bakra al Bagdadija objavila uputstvo svojim sledbenicima kako da likvidiraju svetske lidere, političare i vojne komandante, a prvi na udaru kampanje je predsednik SAD Donald Tramp.

Prodžihadistička Kurajš medija objavila je i poster pod nazivom „Kako da ubijete lidera“, objašnjavajući svojim pristalicama koja su tri „najbolja“ načina da se eliminišu neprijatelji.

Džihadisti su na svojim portalima objavili i fotografiju na kojoj Donald Tramp, predsednik SAD, na vrhu zgrade kleči u narandžastom odelu ispred jednog njihovog borca koji se sprema da ga obezglavi dok ovaj čita saopštenje islamista. U pozadini se vijori prepoznatljiva zastava Islamske države.

„Ovo nam je naš Gospod obećao, a on ne krši svoja obećanja. Amerika i njeni saveznici misle da će nas uplašiti i da će pobediti mudžahedine, ali neće“, navodi se u tekstu ispod fotografije.

Istovremeno, ekstremisti su objavili i poster s detaljnim uputstvima kako da se teroristi približe svojim visokorangiranim metama.

„Brat mudžahedin obučen kao novinar može da učestvuje na konferencijama za novinare, forumima i sastancima koji će mu omogućiti da dođe blizu svoje mete. Takođe može da upotrebi kameru kao eksplozivnu napravu ili skrovište za vatreno oružje“ navodi se u uputstvu ekstremista.

Drugi način za likvidaciju jeste korišćenje dalekometne snajperske puške kako bi se meta eliminisala s bezbedne udaljenosti.

„Usamljeni vuk može da napadne konvoj u kome se nalazi svetski lider koristeći snajpersku pušku“.

Treći način podrazumeva napad Molotovljevim koktelom i hladnim oružjem:

Veliki udarac

Operacija eliminacije mete može se izvesti i korišćenjem hladnog oružja i Molotovljevih koktela. To podrazumeva da napadač unapred pripremi plan za povlačenje.

U apelu, sledbenici se pozivaju da podmetnu velike požare u SAD i Evropi kako bi se izazvali što veći ekološki problemi.

Podsećamo, El Bagdadi se razneo sa dvoje svoje dece kada je bio sateran u ćorsokak u tunelu ispod vile u Idlibu, gde se skrivao. Njegova likvidacija zadala je veliki udarac džihadistima, koji sad traže način kako da se osvete i izvedu napad velikih razmera kako bi svima pokazali da nisu uništeni.