Uncategorized

Efendija Hodžić ponovio: Srcem i dušom sam uz SPC, dok bošnjački ministar šeta sa gejevima

Ukoliko vlast u Crnoj Gori ne uvaži ono što traži Mitropolija crnogorsko-primorska može doći do teških sukoba, neslaganja i destabilizacije i Herceg Novi može postati novi Krim, upozorio je predsednik Islamske verske zajednice Crne Gore za Budvu i Boku Husein Hodžić, navodeći da je srcem i dušom uz SPC u Crnoj Gori, dok bošnjački ministar u ovdašnjoj vladi šeta sa gejevima.

Efendija Hodžić je naglasio da sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba da bude vraćen i najmanje što može biti učinjeno jeste kompromis koji treba da diktira Srpska pravoslavna crkva (SPC), a nikako država.

„Zakon je donesen ad hok, brzo, a na kraju će nam reći da nije pisan u Crnoj Gori, već da je došao napisan, jer ponovo neko u Crnoj Gori treba da bude novi gazda i da se mi ponovo mrzimo“, rekao je predsednik Islamske verske zajednice Crne Gore za Budvu i Boku.

On je naglasio da „NATO interesi još nisu rešeni i odatle duvaju svi ti vetrovi“.

„Mislim da evroatlantske integracije nemaju mesta na Balkanu dok se njegovi narodi ne dogovore. Jednom su nas rasturili, ne bi trebalo dozvoliti da nam to opet rade“, rekao je Hodžić za RTRS.

On je ocenio da Mitropolija crnogorsko-primorska ne treba da prihvati Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da je potrebno naći kompromis na zadovoljstvo SPC, te da je to moguće, ukoliko se žele izbeći sukobi.

„Sa kolegama sam svaki dan – nema popuštanja, ide se do kraja. Rekli su tako i ja im verujem. Idu tako ponosno, ozbiljno i dostojanstveno i ne verujem da će protesti stati dok se ne nađe prihvatljivo rešenje za SPC i njenu imovinu, odnosno svetinje“, rekao je Hodžić.

On je izrazio nadu da će Mitropolija imati podršku, te da se već vidi da je ima i to ne samo na nivou Crne Gore, budući da je tema postala planetarna.

Hodžić je rekao da se u znak podrške srcem i dušom pridružio Mitropoliji i pravoslavnom narodu sa željom da uspeju da odbrane ono za šta su ustali, napominjući da je izražavajući podršku Mitropoliji i SPC mnogo rizikovao, jer je u Crnoj Gori, pre svega, stranac.

„Ali, ako može u Vladi Crne Gore bošnjački ministar da stane na čelo gej parade i da je predvodi, zašto ne mogu ja otići na protest i zaštititi pravo drugog“, upitao je Hodžić.

On je istakao da je celi svoj radni vek zagovarao da treba braniti onoga kome pomoć treba, te ne gledati ko je onaj kome je nepravda učinjena, a ko je taj kome ćeš se zameriti.

„Poznat sam kao takva osoba i često mi se to razbijalo o glavu kroz moju višedecenijsku službu, ali evo – ostao sam živ i hoću opet da govorim“, rekao je Hodžić.

Hodžić je naglasio da veoma dobro zna kolika je nepravda koja je učinjena SPC ovim zakonom, koliko je teška i koliko boli, jer je on neko ko je radni vek proveo boreći se za imovinu Islamske zajednice.

On je poručio da će nastaviti da se bori, ne samo za Mitropoliju, nego za svakoga u svetu.

barskiportal.com