Izbor UrednikaTopZivot i Stil

Forbs: Srbija među zemljama koje treba posetiti nakon pandemije

Za one koji traže jedinstveno iskustvo idealno je da posete Srbiju, piše čuveni američki magazin „Forbs“, koji je uvrstio našu zemlju na listu pet evropskih zemalja koje treba posetiti nakon pandemije kovida-19.

Forbs navodi da su srpske banje svetske klase, bogate prirodnim toplim izvorima primamljive za posetioce širom Evrope, a posebno izdvaja Vrnjačku i Ribarsku Banju za opuštajući odmor, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

turizam

РТВ

Čuveni magazin piše da je pored umirujućih izvora, Srbija bogata i istorijski važnim gradovima, od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije.

Autor navodi i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, jednom od najstarijih evropskih gradova, prepunog arheoloških ostataka i nalazišta i sa bogatom ponudom kvalitetne tradicionalne hrane i pića.

U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija, a Forbs napominje da međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali i da je vakcina o kojoj se sve više priča, podigla raspoloženje turista širom sveta.