Izbor UrednikaTop

Goran Šarić: Odgovor njemačkom ambasadoru, nestat ćete i niko neće plakati za Vama!

Jučer je ambasador njemačke u UN-u napao Ivicu Dačića riječima da Srbija puca sama sebi u nogu politikom povlačenja priznanja Kosova. „Tako nikad nećete ući u EU“ rekao je njemački ambasador. Kao da neko Srbiji uopće nudi ulazak u EU pod bilo kakvim uvjetima! Kao da Srbija može ući u EU sve i da tri puta prizna Kosovo! Kao da nije jasno rečeno sa najviših briselskih instanci kako proširenja nema bar deset godina, a onda možda ne bude ni Europske Unije! I na kraju, kao da je ulazak u raspadajuću birokratsku nadnacionalnu zajednicu neki cilj kojem Srbija treba težiti!

Jedan prijatelj prenio mi je razgovor koji je nedavno vodio sa nekim Nijemcem. Moj prijatelj ga je upitao da li zna da je kod nas na Balkanu nastala prva europska civilizacija? Ovaj mu je odgovorio: „Nas Nijemce to ne zanima. Mi smo sada prvi!“

Istina je da je Njemačka ekonomija prva u Europi, ali istina je da ako i ostane prva za koje desetljeće, tada više neće biti Njemačka. Biti će turska, arapska, migrantska, ali ne i Njemačka. Srbija da si i puca u nogu, gospodine ambasadore, bar ima u šta pucati! Vi ste svoju zemlju predali američkoj okupaciji, Vaša premijerka kad Amerika prisluškuje, ona se čak ne smije ni buniti. Njemački narod je bez sumnje zadužio čovječanstvo, ali Vi odavno niste taj narod, narod Martina Luthera, Gottfrieda Leibniza, (iako je pitanje koliko su ova dvojica Germani), Hermana Hessea, Wernera Heisneberga, Maxa Plancka…

Vi ste narod koji prisiljava europske zemlje da primaju nelegalne migrante i islamiste! Vi ste narod čije žene više vole da se napijaju pivom na Oktoberfest, nego da doje svoju djecu. Vi ste narod čije hodočašće ide rutom kroz Kaiserstrasse, od prve do posljednje javne kuće. Vama je liturgija drogiranje na Love parade u Berlinu. Vama je kršćanstvo nazadno i zaostalo, a napredna Vam je LGBT ideologija! Vi ste gubitnici u dva svjetska rata! I baš na obljetnicu Vašeg zločina u Kragujevcu nad 2778 građana Srbije Vi ste se drznuli da Srbiji dijelite moralne lekcije!

Vama zemlja propada pod naletom turskog i arapskog nataliteta, a Vi maltretirate Srbiju da prizna Kosovo! U vrijeme dok tisuće Nijemaca prelaze na islam, dok Vaše žene imaju najmanje djece u Europi, dok njihove sugrađanke turskog i arapskog porijekla rađaju po devetoro djece, Vi se bavite Srbijom! Da li je Vama jasno da će uskoro Berlinom umjesto Mozarta odjekivati glas mujezina sa minareta? Da će se u školama učiti Kuran? Da će Turci Goetheova djela koristiti umjesto toalet papira? Da li ste svjesni da ćete Vi Nijemci nestati kao nacija, da će Vaša zemlja biti islamska republika i da niko neće plakati za Vama?!

Goran Šarić