Vesti

Gore crkve u Francuskoj, huligani pljuvali na sveštenika! (VIDEO)

Božićna predstava u francuskom gradu Tuluzu prekinuta je nekon što je organizovana banda od 50-ak anti-hrišćanskih ekstremista, liberala i levičarskih militanata napala okupljene i pljuvala na sveštenika. Ovo nije prvi izliv organizovane mržnje prema hrišćanskoj zajednici, ove godine zapaljeno je više crkava u toj članici EU, bez volje pro-EU režima da se obračuna sa nasilničkim grupama.

Anti-hrišćanski napada desio se u sredu u na trgu Saint-Georges tokom predstave rađanja Isusa, manifestacija je organizovana kako bi se proslavio tradicionalni hrišćanski praznični duh i skrenula pažnja na loše strane konzumerističkog pristupa prazniku, prenosi Toulouse Info.

Proslava je brzo prekinuta kada je rulja od 50 samozvanih „anti-fašista“, grupa za širenje mržnje prema hrišćanskoj i evropskoj populaciji upalo na događaj vređajući okupljene i vikajući slogane mržnje prema hrišćanima.

Okupljeni su tvrdili da je skup navodno ilegalan, jer je Francuska sekularna država.  Nakon napada organizatori su morali da evakuišu uplašenu decu.

Jedan demonstrant se fizički probio na binu i snimio sebe kako pljuje sveštenika. Nakon toga je oteran sa bine i pobegao sa lica mesta, da bi se kasnije vratio i fizički napao novinara, bacajući mu kameru na beton.

Arhiepiskop Tuluza Monseigneur Le Gall, osudio je napada na hrišćane. „Ovo je radosna manifestacija na kojoj se pevaju božićne pesme, Božićna predstava je pravljena za decu, nema drugu svrhu. Kao arhiepiskop Tuluza, sa žaljenjem konstatujem da rođenje Isusa izaziva verbalno i fizičko nasilje pojedinaca koji sa sebe tvrde da se navodno bore za slobodu“.

Nažalost ovo nije izolovani slučaj napada na hrišćane, ranije ove godine u martu u nizu napada vandalizovane su crkve u Francuskoj, a neke su i zapaljene.

Anti-hrišćanski ekstremisti su uništavali krsteve, razbijali statue u više objekata, bez adekvatne reakcije države ili osude EU, dok je NVO sektor ostao nem na izlive mržnje.

Izvor: Dnevna Gazeta