TopVesti

Грађевински радник из Турске, признао је да је његова фирма градила објекте са мање гвожђа него што је законом прописано

Цетина Симсек (58) грађевински радник из Турске, признао је новинарима да је његова фирма градила објекте са мање гвожђа у арматури него што је законом прописано и да није поштовала безбедност у складу са законом – по упутствима инвеститора и великих грађевинских фирми.

„Радили смо шта су нам тражили. Ми смо некад одбијали свесни да то ние безбедно, али морали смо да пристанемо јер нам је потребан новац да прехранимо породицу“, признао је овај грађевинац окупљеним новинарима у Газијантепу – граду у коме су остале само рушевине, а пренео је Њујорк Тајмс.

Цетин од понедељка спава испред своје зграде са супругом и троје деце, свестан да је и он допринео ужасу који је затекао бројен породице. Запалили су ватру да се загреју.

Да ли су само два јака земљотреса, која су се догодила у понедељак у размаку од девет сати и неколико стотина каснијих, такође јаких потреса, једини кривци за такво уништење града? Јасно је да није само земљотрес узрок оволике трагедије.

Газијантеп је тренутно пуст, остали су само они који баш немају куда и они којима су чланови породице под рушевинама. У недостатку склоништа, многи су се вратили у села из којих су дошли или потражили кров над главом код рођака у другим градовима.