Izbor UrednikaTopVesti

Kako su Vučićeve laži izvele narod na ulice? (VIDEO)

Narod više neće da trpi! Ne želi da trpi nepravdu, svakodnevno plasiranje neistina od strane režima i Aleksandra Vučića, pa je izašao na ulice, kako bi digao glas protiv vlasti. Četiri dana su građani protestovali, i to ne samo u Beogradu, već i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Kruševcu i taj talas nezadovoljstva više ne može da se zaustavi. Ali, kako smo došli do ove situacije?

Građani nisu mogli da trpe kontradiktorne tvrdnje Aleksandra Vučića, vlasti i njegovog Kriznog štaba na dnevnom nivou. A tih tvrdnji je zaista bilo mnogo. Počev od čuvene izjave doktora Branimira Nestorovića da je „korona virus koji postoji samo na Fejsbuku“, te je u februaru preporučio šoping u Milano.

Zatim je Vučič tvrdio da to nije niko rekao, a kada se situacija pogoršala, krenulo se sa dizanjem panike i bojazni da nam „sva groblja u Beogradu neće biti dovoljna“.

Ipak, prvi dani maja su doneli potpuni preokret. Razlog? Trebalo je da se održe izbori, pa je situacija naprasno postala bezopasna. Popuštene su sve mere, omogućen je večiti derbi sa 20.000 navijača, finale Kupa, proslava Zvezdine titule, izbori, kao i slavlje naprednjaka posle pobede. I kao da to nije bilo dovoljno, BIRN je saopštio da je vlast krila stvarni broj preminulih od korone, te da ih ima više od 600.

A nakon svega toga, kada je korona potpuno podivljala, vlast je optužila građane za neposlušnost, pa je Vučić istakao da će ponovo uvesti policijski čas. I tu je narodu prekipelo!

Izašao je na ulice, digao je glas protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima, rekao je NE lažima, optuživanju, prikrivanju brojki… Ustali su ponosni građani, koje više niko ne može da smiri. Ne mogu to huligani koji napadaju policiju, ne mogu to ni ubačeni elementi koji su tu kako bi izazvali nerede, narod je jednostavno rekao DOSTA.

IZVOR: DIREKTNO.RS