Vesti

Kokain u banamama Makedoniji zaplenjena droga iz Kolumbije, uhapšene četiri osobe, a među njima i CRNOGORAC

Kilogram kokaina koji je iz Kolumbije, preko crnogorske luke Bar, do sela Krušopek u Makedoniji, stigao u tovaru sa bananama, zaplenjen je juče, a makedonska policija je uhapsila četiri osobe među kojima je i 31-godišnji vozač kamiona iz Crne Gore.

Ministar unutrašnjih poslova Naće Čulev kazao je na konferenciji da je jedan kilogram zaplenjenog kokaina deo veće količine droge koja je trebala da završi u Makedoniji.

– Na graničnom prelazu je kontrolisano vozilo marke „iveko“ sa prikolicom kojim je upravljao J. K. (31), državljanin Crne Gore. Nakon formalnosti na carini, on se uputio ka selu Krušopek u kojem je zaplenjena droga i uhapšene još tri osobe – saopštio je ministar unutrašnjih poslova.

– Tokom pregleda jednog od paketa pronađena je pravougaona ambalaža oblepljena zelenom trakom u kojoj je bila bela, praškasta materija za koju je utvrđeno da je opojna droga kokain. U akciji su zaplenjeni i mobilni telefoni, oko 3.000 evra, 700 dolara i 188.000 denara i „iveko“ kamion zajedno sa dokumentacijom, tehničkom opremom i 98 paketa banana – rekao je Čulev, dodajući da je kokain kolumbijskog porekla.

Čulev je istakao i da je ova kompanija do sada 120 puta uvezla banana iz Kolumbije i Ekvadora u Makedoniju.