Vesti

MRZEO ŽENE, MIGRANTE, STRANCE… Objavljeni jezivi delovi manifesta ubice iz Nemačke: „Tramp i Jirgen Klop su mi pokrali ideje“

Terorista Tobijas R. koji je pobio nedužne ljude u dva šiša bara u gradu Hanau, iza sebe je ostavio opsežan manifest na 24 stranice. Reč je dokumentu koji donekle podseća na sličan tekst koji je objavi norveški monstrum Anders Brejvik koji je pobio mnoštvo mladih ljudi samo zato što su pripadali levoj političkoj grupaciji.

Tobijas R. u svom dokumentu, napisanom na besprekornom nemačkom, navodi da prezire sve strance i one koji nisu belci. Poziva se na eugeniku tvrdeći kako postoje naučni razlozi zbog koga su neke rase superiorne – i navodi kako postoje nacije koje treba istrebiti. Iako nigde ne napada islam, narodi koje smatra da treba istrebiti nalaze se na prostoru Severne Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka i Srednje Azije gde žive uglavnom muslimanski narodi.

– Ako želite da rešite problem „stranih kriminalaca“, tada ne biste trebali da brzopleto napadate spoljne neprijatelje, nego pre svega da porazite unutrašnje neprijatelje. A to može biti i vaš narod – napisano je u manifestu.

Pomnija analiza njegovog manifesta pokazuje da je reč o osobi koja ima ozbiljne probleme i mogla bi da se kategoriše kao mentalno bolesna. Navodi da ga celi život nadziru tajne službe, a da su mu ideje pokrali Donald Tramp i Jirgen Klop, fudbalski trener.

Mrzeo žene

Tobias R. mrzeo je i žene. Po vlastitom priznanju, 18 godina nije bio u vezi sa ženom i tvrdi da je to bila isključivo njegova odluka.

– Nikada nije dolazilo u obzir da budem s mnogim ženama, da budem u vezi s nekom koja nije zgodna i s kojom se koliko-toliko razumem. Hteo sam da imam samo najbolje ili ništa – piše ubica.

I, što je posebno interesantno, on pripada od ranije poznatoj grupi „incela“, dakle osoba koje su nevoljno u celibatu. Neki od njih su već ranije, besni na svet i žene koje ih odbijaju, izveli terorističke napade. U Nemačkoj i Kanadi su bili najpoznatiji.

„Desničarski terorizam ponovo opasnost po Nemačku“

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas upozorio je danas, povodom terorističkog napada na nargila bar u mestu Hanau, da je desničarski terorizam ponovo postao opasnost po zemlju.

– Ako se potvrdi sumnja, onda je ovaj zločin već treći desničarski ekstremistički napad u Nemačkoj u samo godinu dana – ukazao je Mas u izjavi nemačkim medijima.

Rekao je da je vreme da se spozna da demokratija mora da se brani od neprijatelja slobode.