Izbor UrednikaVesti

Mafijaški bosovi sa Sicilije proglasili su rat protiv migranata

Teroristički napadi, masovna silovanji i pljačke nisu jedini problem koji ima Evropa. Mafijaški bosovi sa Sicilije proglasili su rat protiv migranata koji su formirali svoje bande, a koji svake nedelje pristižu u velikom broju na to ostrvo.

Koza Nostra se plaši da će njenu nadmoć na ostrvu ugroziti afričke bande koje su stigle sa migrantima, prenosi „Daily mail“. Međutim, mafijaši ne razmišljaju mnogo pre nego što zapucaju, pa su usred belog dana pogodili hicem u glavu nevinog čoveka iz Gambije u Palermu.

Jusafa Suso je šetao sa dvojicom prijatelja kada je na njih namerno naleteo biciklom jedan Italijan. Oni su se zatim sukobili i Italijan im je zapretio.

Italijan je pozvao svoje prijatelje mafijaše i tada je došlo do tuče, a jedan mafijaš Emanuele Rubino je pucao Susu u glavu. On je na svu sreću preživeo, ali ovaj incident pokazuje u kakvoj se situaciji trenutno nalazi italijansko ostrvo.

Rubino je uhapšen, a policajci su objasnili da je on to uradio kako bi poboljšao svoj status I postao “lokalni bos”. U Balaru, delu Palerma gde se incident desio, procenat strane populacije je narastao od početka migrantske krize i sada iznosi 25 odsto.

Širom Italije ljudi brinu da država neće moći da se izbori sa velikim brojem ekonomskih migranata i lažnih izbeglica, a najveći kritičar vlasti i najopasniji je naravno mafija. Dok je bila jača mafija, sprečavala je migrante da ulaze u zemlju, ali sada je situacija bitno drugačija.

“Palermo više nije italijanski grad. Nije više evropski. Dok hodate gradom osećate se kao da ste u Bejrutu ili Istanbulu. Mafija ne shvata da se grad promenio. Mi smo sada grad imigranata i mafijaški bosovi ne sede u gradonačelničkoj stolici. Palermo je sada kao mozaik i mi smo srećni zbog toga”, rekao je gradonačelnik Leoluka Orlando.

Foto: Policija Italije
Rat mafije i migranata je počeo nakon što su sa izbeglicama na Siciliju ušli i banditi iz Afrike. Kako kažu mafijaši, te bande su počele da se mešaju u njihove poslove.

Mafijaši bosevi tvrde da policija napada njih a afričke bande ostavlja na miru.

BONUS VIDEO – Kako je „humantiarni“ brod sa migrantima u Italiji koji je posetio holivudski glumac Ričard Gir, prevozio osumnjičene za silovanja i mučenje prerušene kao izbeglice, a sve uz blagoslov NVO sektora pogledajte u sledećem snimku.

Izvor: Dejli Mejl/Dnevna Gazeta/Blic