Vesti

Mali: Imamo najveću stopu rasta BDP-a u Evropi

Ministar finansija Siniša Mali je danas, povodom najnovijih podataka Evropske komisije da je Srbija ostvarila rast BDP-a od pet odsto u prvom kvartalu ove godine, ocenio da je to sjajna vest za našu zemlju koja, istakao je, prvi put u istoriji ima stopu rasta koja je ubedljivo najveća ne samo u regionu, nego u celoj Evropi.

Gostujući na televiziji Pink, podsetio je da je u poslednjem kvartalu prošle godine stopa rasta naše ekonomije bila 6,2 odsto i dodao da je to pokazatelj odgovorne ekonomske politike koju vodi sadašnja vlast.

Cigarete u Srbiji će sigurno još poskupeti, a da li ista sudbina čeka i alkohol?

Naveo je da je Srbija 2013, 2014. godine bila skoro pred bankrotom, ali da je predsednik Aleksandar Vučić, dok je još bio predsednik vlade, pokrenuo teške mere fiskalne konsolidacije.

– Rekli smo prolazimo kroz fiskalnu konsolidaciju, štedećemo svaki dinar, ulagaćemo u prave stvari, promenićemo imidž Srbije i imati visoke stope raste – rekao je Mali i dodao da poslednji kvartal prošle godine i prvi kvartal ove godine upravo pokazuju koliko je ta politika bila i odgovorna i ispravna.

Dodao je da je pitanje kako ćemo do kraja godine, ali da pokazatelji i prognoze svih međunarodnih organizacija govore u prilog tome da će Srbija do kraja godine zadržati najbolji rezultat u Evropi.