TopZivot i Stil

Nakon što su ga lekari i zvanična medicina otpisali – Otkrio lek i izlečio se od raka, od tada besplatno leči ljude!

Nakon što su ga lekari i zvanična medicina otpisali – Otkrio lek i izlečio se od raka, od tada besplatno leči ljude! Kanađanin Rik Simpson u intervjuu “Našim novinama” otkriva kako je posatao najveći planetarni zagovornik teze da je kanabis lek, a ne droga.

Ovaj nasmejani i energični starina, samouki lekar i farmaceut, pre nekoliko godina se izlečio od terminalnog raka kože, nakon što su ga lekari i zvanična medicina otpisali.

Jedini preparat koji je koristio bilo je ulje kanabisa. Kad je pokušao lekare i državu da ubedi u njegovo pozitivno dejstvo, naišao je na zid. To ga, međutim, nije obeshrabrilo, nastavio je da sadi i proizvodi ulje i da ga besplatno deli onima koji su mu se obraćali za pomoć.

Nekoliko puta je hapšen, oduzimali su mu ulje, čupali biljke, ali on nije odustajao. Danas putuje po svetu, širi svoju ideju, a živi od penzije, prodaje knjiga i drži predavanja.

Zašto nikada niste prodali nijednu bočicu ulja kanabisa?

– Baš zato da niko ne bi mogao da kaže kako sve ovo radim zbog novca. Već godinama putujem po svetu s jednom misijom, da ljudima objasnim kakve su i kolike dobrobiti ove biljke. A verujte da ja najbolje znam. Bio sam na ivici, planirao samoubistvo, a onda sam otkrio lek. Ne u skupim preparatima koje su mi propisivali lekari, nego u sopstvenom dvorištu

Kako se to desilo?

– Godine 1997. popravljao sam bojler, pao i zaradio stravične povrede glave. Lekari su rekli da imam postkomocijski sindrom, nešto kao konstantni potres mozga. Dobio sam pilule od kojih mi je bilo samo gore i gore, a u glavi mi je zvonilo non-stop. Hteo sam da se ubijem, a lekari su slegali ramenima. Čuo sam za ulje od kanabisa, ali me je bilo strah, priznajem. Nikad pre toga nisam popušio džoint, nisam znao šta me čeka, ali nisam više mogao da čekam. Počeo sam svake večeri da uzimam pomalo. Efekti su usledili brzo i bili su neverovatni: zvonjava u glavi je prestala, počeo sam normalno da spavam, čak mi se povukao artritis u kolenima – priseća se Simpson.

Međutim, posle nekoliko godina, pojavio se novi problem. Slučajno je razderao mladež kraj desnog oka, a u bolnici su konstatovali da je oboleo od raka kože.

– Setio sam se tad neke emisija koju sam u mladosti slušao na lokalnoj radio-stanici. Voditelji su podsmešljivo pričali o rezultatima istraživanja univerziteta u Virdžiniji, gde su tvrdili da kanabis leči kancer. OK, pomislio sam, nemam kud, što ne bih ponovo pokušao? Stavljao sam ulje na flastere koje sam lepio na maligne mladeže na vratu i pored oka. Držao sam ih tako četiri dana i zaprepastio se kad sam ih skinuo. Koža je bila čista, ni traga od mladeža. Povukli su se i više se nisu vratili, kao ni rak.

Zanimljivo je da lekari nisu hteli da mu propišu ulje od kanabisa kao terapiju, iako je u Kanadi tada postojao eksperimentalni program za lečenje marihuanom.

– Doktori su rekli da moja bolest time ne može da se izleči. Čvrsto sam odlučio da počnem da proizvodim ulje i da ga delim obolelima. Bio sam svoj prvi pacijent, a dosad sam izlečio više od 5.000 ljudi. Svako na taj način može da pomogne sebi, ali moćnici ne žele da to znate. Naš problem su korumpirane vlade i nezasite farmaceutske kompanije koje svesno sprečavaju ljude da koriste nešto što je svakom dostupno, jer su svesni da će tako izgubiti profit.

U Kanadi je to pokušao da objasni političkim partijama, ministrima zdravstva, udruženjima za borbu protiv raka, ali uzalud.

– Farmaceutski lobiji daju veliki novac da bi sprečili da istina izađe na videlo. Oni prave lekove na kojima zgrću milione, ali marihuanu ne žele da testiraju. Zašto? Zato što biljku ne mogu da patentiraju, ne mogu da je zaštite kao svoj proizvod. Ovo ulje će ih izbaciti iz biznisa i oni to znaju, zato se i bore. Zakonodavstvo širom sveta je takođe u službi krupnog kapitala.

Farmaceutske kompanije su i vas pokušale da vrbuju?

– Zvali su me razni, jedni su mi ponudili milion dolara da im pomognem da naprave zamenu za ulje, koja bi mogla legalno da se prodaje. Rekao sam im da idu dođavola, ja ne sarađujem. Pitao sam ih: “Zašto biste pravili zamenu ako imate pravu stvar?!” Nisu znali da mi odgovore. Ova medicina pripada svim ljudima. Svako može da ga napravi, to je kao kad kuvate kafu. Zašto biste plaćali skupe lekove? Ili ga nabavljali na crnom tržištu, gde se za velike novce prodaje loš kvalitet.

Prema vašim iskustvima, šta sve može da leči ulje od kanabisa?

– Ono o čemu mogu da posvedočim jeste da leči teška maligna oboljenja, leukemiju, reumatoidni artritis, dijabetes (lečio sam ljude koji posle šest nedelja više nisu imali potrebe za insulinom, a ponovo su jeli šta su hteli), astmu, infekcije, upale, opekotine, hronični bol, psorijazu, čireve, mladeže, bradavice i slične probleme. Od stručnih ljudi kojima verujem saznao sam da pomaže pri lečenju anksioznosti, depresije, multiple skleroze, regulacije krvnog pritiska… Ali, osim što možemo da se lečimo, od ove biljke možemo da obučemo siromašne, nahranimo gladne, napravimo automobile, rešimo energetsku krizu… Ovo nije moja prazna priča, o svemu postoje istraživanja.