Izbor UrednikaVesti

Novinarki „Pinka“ mesečno hiljadu evra naših para

Novinarka TV Pink Gordana Uzelac našla je posao u Opštini Grocka i to, kako saznajemo, za pozamašnu sumu novca – 120.000 dinara mesečno.

Uzelac je angažovana zvanično kao „pomoćnik za informisanje Opštine Grocka“, a nezvanično kao osoba koja kontroliše protok informacija i popravlja sliku u javnosti o beogradskoj opštini, koju je ozbiljno unizio Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine iz redova SNS.

Taj lokalni moćnik je optužen da je poslao plaćenike da zapale kuću novinaru „Žiginfo“ portala Milanu Jovanoviću, kako bi ga ućutkao, zbog čega mu se sada sudi.

Novinarka „Pinka“ nakon vođenja jutarnjeg programa na toj televiziji, u javnosti je postala poznata i po pitanjima koja predsednik države Aleksandar Vučić najviše voli da čuje. Rado odgovara i kobajagi pokazuje nezadovoljstvo kada „Goca“, kako je oslovljava, pretera u hvaljenju njegove politike ili krupnih državničkih odluka.

Opštini Grockoj smo dva puta slali pitanja u vezi sa našim saznanjima, o plati od 1.000 evra, radnim uslovima i zadacima. Takođe, pitali smo šta se očekuje od nje, da li je ugovor potpisan i iz kojih resursa će biti plaćena, ali odgovora nema. Kontaktirali smo i novinarku Pinka, ali ni ona nije reagovala.

U celoj priči zanimljivo je i kako je ova gradska opština angažovala novinarku informativne redakcije TV Pink, i dodelila joj posao pomoćnika za informisanje, pošto te funkcije nije bilo do skoro. Na nedavnoj sednici uvedena su nova radna mesta, izvršena je sistematizacija, kako bi opština na čijem čelu je naprednjak Dragan Pantelić mogao da angažuje upravo Gordanu Uzelac, novinarku koja redovno izveštava o svim aktivnostima Aleksandra Vučića.