Izbor UrednikaTopVesti

„ŠTA JE TAJ BITKOIN I KAKO ON TO KUPI MAŠINU I KOPA“ Sve skupštinske izjave Dragana Markovića Palme od kojih se „tresla“ Srbija (VIDEO)

Pre par dana predsednik Jedinstvene Srbije Dragana Marković Palma nasmejao je celu Srbiju. Želeo je da sazna nešto više o kriptovalutama, pa je iskoristio prisustvo ministra finansija Siniše Malog u Skupštini Srbije i pitao ga je, šta je to bitkoin, a Mali mu je detaljno objasnio kako se koriste kriptovalute kao sredstvo plaćanja.

– Želim da vas pitam nešto, ja za sebe mogu da kažem da ne znam ili da znam šta je bitkoin, čije su to pare? Ode se u banku i na ličnu kartu se podigne novac, bez da on ima neke knjige, bez da se plaća porez – pitao je Marković.

Mali je Markoviću najpre objasnio da postoje tradicionalni i alternatvini izvori finansiranja.

Objasnio je da se pojavila kritična masa koja je to prihvatila i krenula da pravi alternative tradicionalnim izvorima finansiranja.

Ovo naime nije prvi put da je Dragana Marković – Palma svojom izjavom za skupštinskom govornicom „digao Srbiju na noge“.

U svojim skupštinskim govorima u više navrata je pozivao građane na nepoštovanje mera koje ovo telo predlaže, a čak je pozivao i da se „utiša“ Krizni štab i smanji medijska prisutnost „struke“.

A da je Srbija nekako navikla na najblaže rečeno „drugačiji“ rečnik Dragana Markovića Palme, najbolje svedoči njegova čuvena izjava o Burdž Kalifi (Dubai) – najvišoj zgradi u Evropi.

A evo, šta misli o cenama u skupštinskom restoranu.