Vesti

Obnovili mu kući i dali lokal da zaradi za život: Heroju sa Košara Novi Sad pokazao zahvalnost

RATNI veteran iz Novog Sada Miloš Pavlica bio je učesnik ratnih vojnih operacija 1998. i 1999. godine od Podujeva do Peći, kao i na Košarama, ali se docnije, u miru, ispostavilo da je trajno nesposoban za rad.

Zahvaljujući preduzimljivosti i solidarnosti gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i grupe Novosađana, odnedavno ovaj čovek ima razloga za radost: uređena je kuća u kojoj živi sa roditeljima, a dobio je i opremljen lokal koji može da koristi za posao ili za iznajmljivanje i tako ostvaruje prihode za život.

Pavlici je obezbeđena i mala kancelarija za udruženje koje je osnovao kao utočište za podršku ratnim veteranima, ophrvanim raznim problemima zbog ratnih trauma.

Naš sugrađanin Miloš Pavlica prošao je veoma teške situacije koje su ostavile posledice na njegovo zdravlje. Drago mi je što postoje ljudi u gradu koji su iskazali solidarnost, makar i posle toliko vremena, i što smo zajednički uspeli da mu obezbedimo pristojnije uslove za život – rekao je Vučević koji je juče posetio heroja sa Košara.

Pavlica je pripadao jedinici koja je imala najviše gubitaka u ratu na KiM, a kada se vratio kući sa ratišta, počeo je da radi, ali ništa nije bilo dobro. Krenuli su problemi, zdravstveni i egzistencijalni.

– Posle 20 godina gostovao sam u jednoj emisiji i ispričao svoju priču, i tako je gradonačelnik pre osam meseci saznao za mene. Pozvao me je, zagrlio me, i počeo da traži rešenje za mene – ispričao je Pavlica.

Miloš je dodao da je on borac i da se u politiku ne razume, ali da od sveg srca zahvaljuje građanima i gradonačelniku koji su mu pomogli da sredi prostor u roditeljskoj kući i učinili ga srećnim čovekom.

VUČEVIĆ je naglasio da ne smemo zaboraviti ljude koji su branili sve nas, „koji su bili izloženi agresiji i iz vazduha i sa kopna i preživeli nešto što nikome ne želimo“. On je zahvalio svim sponzorima koji su pomogli Pavlici.

izvor: novosti.rs