Izbor UrednikaTopZivot i Stil

Ovo je beseda Oca Gojka o svim PROMENAMA koje nas čekaju!

Kada se u životu pojavi sreća, ne treba da zaboravimo na lekcije koje smo učili u teškim danima, kao i na zahvalnost za sitnice. Jer kao što loši dani mogu postati dobri, tako se na životnom putu mogu pojaviti i iznenadne prepreke.

Upravo o tome govori i jedna priča sveštenika Oca Gojka Perovića koju mnogi dele na društvenim mrežama:

„Jedan čovek se žalio svešteniku i rekao: „Oče, bolesni smo, ništa nam ne ide, nemamo posla, nikakva je situacija kući… kad će biti bolje?“ Sveštenik mu je rekao napiši na jedan papir „PROĆI ĆE“ i zakači na vrata. Da svaki dan kada ustane gleda papir i da se podseti da će proći. Posle godinu dana čovek je dođao kod sveštenika i rekao mu: Hvala Bogu svi smo zdravo, zaposlili smo se, imamo novca, odlično nam je itd. Sveštenik je rekao odličlno, samo ono ne skidaj sa vrata“, ispričao je Otac Gojko.

Otac Gojko Perović
foto: Printscreen

U životu se sve menja i prolazi, ali je bitno da ostanemo pozitivni, da čak i u danima kada mislimo da je sve naopako, treba da sačuvamo optimizam. Proći će dobri i loši dani, ali je važno da mi u srcu očuvamo ljubav, veru i nadu – misiju da smo u tom trenutku života baš tamo gde treba da budemo, jer sve se dešava sa nekim razlogom.