Vesti

PAKAO NA EVROPSKI NAČIN: Po švedskoj deci vrše nuždu, nakon što ih opljačkaju!

Država poznata po visokom životnom standardu, veliko socijalnoj pomoći, otvorenim granicama i kao zemlja sa najvećom stopom silovanja u Evropi ujedno je postala i leglno ovog fenomenta.

Pljačke dece i mladih postale su problem sa kojim se policija u Švedskoj svakodnevno suočava, a mnoge žrtve koje prijavlju napada se plaše osvete počinioca.

Suzan Thonberg (Susanne Thonberg) inspektor u mestu Haninge u blizini Stokholma, navodi da pljačke mladih predstavljaju opasan vid kriminale prenosi radio Sveriges.

„Nije da samo pljačkaju, oni maltretiraju žrtve. Teraju ih da odu do šume i pišaju po njima“, rekla je Tornberg, poslednjih godina broj pljački maloletnih lica drastično je porastao u Švedskoj. U 2019. godini prijavljeno je 2500 pljački u kojima su žrtve mlađe od 18 godina. Haninge, je opština u kojoj je problem naoričito izražen u poslednjih godinu ipo dana.

Nakon što bivaju opljačkane, mnoge žrtve su i traumatizirane. Nakon traumpatičnog događaja često se boje da spavaju sami i izgube intereosvanje za stvari koje su ranije voleli da rada.

Drugi problem je činjenica da mnogi ne obaveste policiju ili članove porodica šta im se desilo, zbog straha od osvete. „Mnogi mladi ne žele da kontaktiraju policiju, jer se boje osvete“ naglasila je Tonberg.

Izvor: dnevnagazeta.rs