Vesti

PRAVDA U VUČIĆEVOJ SRBIJI: Sirijac napao dete u Subotici, osuđen na samo 5 dana zatvora!

U Subotici je sinoć uhapšen dvadesetogodišnji Sirijac, zbog nasilja nad Subotičaninom, kako je okvalifikovano to delo. Posle hapšenja njemu je određeno zadržavanje od 24 sata, a nakon tog će biti priveden u prekršajni sud Subotice, uz prekršajnu prijavu. Ovo niej prva skandalozna odluka suda, a nedvno je sud u Loznici jednog migrnata kaznio za prebijanje našeg državaljanina sa 5.000 dinara.

Prekršajni sudija je uhapšenog migranta iz Sirije, zbog napada na maloletnika osudio na 5 dana zatvorske kazne.

Kako je potvrdila subotička policija, incident se dogodio u nedelju predveče oko 18 sati, kada je mladi Sirijac srušio na zemlju Subotičanina, kod gradskog klizališta, a posle tog napada dao se u beg.

Na sreću, policijska stanica se nalazi odmah preko puta klizališta, pa je policija uspela migranta da spreči da pobegne.

Do incidenta je došlo kada je migrant sreo grupu od šest maloletnih dečaka, dobi oko 15 godina. Oni su od podvožnjaka kod Željezničke stanice, skrenuli prema centru, gde ih je kod klizališta migrant napao.

„Deca su utrčala u dvorište klizališta, ali ulazna vrata od garderobe su bila zaključana. Krenuli su preko ograde nazad na ulicu, ali jedan od maloletnih dečaka nije na vreme preskočio ogradu, pa ga je mladić Sirijac ščepao sa ograde i zatražio mobilni telefon. Dvojica drugara su se popela na visoko prizemlje policijskog objekta i zatražili pomoć policije, koja je odmah reagovala. Uhvatili su i savladali migranta nekoliko metara od praga policijske stanice, a na Hitnoj pomoći dečaku je sanirana ogrebotina na ruci”, priča izvor.

U centru Subotice, nakon protesta migranata na graničnom prelazu na Kelebiji, u petak noću, 7. februara, preko 300 migranata sa deset autobusa odvezeno je prema Prihvatnim centrima u Srbiji, ali mnogi su taksijem se vratili u centar Subotice.

U Prihvatnom centru Subotice trenutno barovi 93 migranta, a kako saznajemo od nadležnih u Prihvatnom, svake nedelje po jedna porodica ili nekoliko migranata odu do graničnog punkta, gde čekaju da vide hoće li biti na redu da tranzitno uđu u susednu Mađarsku, na putu ka zemljama u koje su se uputili.

Izvor: Dnevna Gazeta/Kurir