Izbor UrednikaTopVesti

PORODICA IZ LIPLJANA ČETVRTI PUT NA METI LOPOVA: Neće uspeti da nas oteraju

SUPRUGA i ja ne radimo, živimo od 30.000 dinara koje dobijamo od države Srbije. Nemamo para, ranije su nam već oteli sve što je vredelo, i zato ne znamo zašto smo stalno na meti lopova. Verovatno je jedan od motiva da nas uplaše i proteraju odavde. To im, uprkos svemu, neće uspeti, piše Novosti.

Ovo, za „Novosti“, priča Boban Slavić (51), iz sela Lepine, kod Lipljana, u čiji su dom sinoć četvrti put upali pljačkaši. Otac troje dece – jednog maloletnog i dvoje studenta – kaže da lopovi nisu uspeli u poslednjem pohodu, jer se porodica vratila kući i prekinula im „posao“:

– Pobegli su kada su čuli da dolazimo, a supruga je prva ušla u kuću i primetila pobacane stvari, polomljen prozor i razvaljene roletne. Ona je i dalje veoma uznemirena, posebno što ni vinovnici ranijih pljački nisu pronađeni.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručili su da je udar na porodicu Slavić uneo nemir i strah kod Srba koji žive u centralnom delu KiM:

– Učestali napadi na srpsku imovinu još jednom su pokazali neophodnost veće zaštite srpske zajednice na centralnom Kosmetu i adekvatnog reagovanja i sankcionisanja počinilaca. Srbi nisu legitimne mete ni po jednom osnovu i svaki udar na bilo koju srpsku porodicu mora se tretirati s najvećom pažnjom.

Srđan Popović, načelnik Kosovskog okruga, ističe da je pokušaj pljačke Slavića pritisak na ovu porodicu, ali i na sve Srbe, s ciljem da žive u strahu i bez ekonomske egzistencije, što bi dovelo do toga da moraju da napuste domove:

– Na žalost, policija i pripadnici KFOR, zaduženi za bezbednost na ovom području, doprinose tome nečinjenjem, odnosno time što ne pronalaze počinioce.

IZVOR: NOVOSTI