Izbor UrednikaVesti

Predsednik Vučić o atentatu na njega, rekao sam Vulinu: šta ti je, što se ti treseš? krenuo sam mirno prema govornici (VIDEO)

Rekao sam da nikada u svojoj zemlji neću da nosim pancir, a da se krijem od svog naroda, ne pada mi na pamet! Sve dok sam sam živ, idem među svoj narod, neću da se krijem… Kakva je to onda država kad mafija može da ubije šefa države… – rekao je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja posle dodele odlikovanja srpskim herojima sa KiM Nenadu Đuriću i Aleksandru Filipoviću.

– Mi sada imamo nove podatke, sada imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. I u prvom pokušaju i u kasnijim pokušajima. Ja sam se tad okrenuo prema ljudima na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji tu je bio ministar MUP, okrenuo sam se prema Vulinu i rekao mu:

– Šta ti je, šta se ti treseš od straha. Naravno, to je bila šala, nije se tresao, on je ozbiljan čovek.

Predsednik je podsetio da se sve to dešavalo na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji jer je to „bila idealna prilika“ pošto je posredi bio veliki, otvoren prostor zbog čega je MUP svud unaokolo postavio snajperiste.

Videli ste da sam mirno prošao, mirno održao govor i vratio se. Nisam ni pancir nosio jer sam rekao da nikada u svojoj zemlji neću nositi pancir. Dok sam živ ići ću u svoj narod, a pancir da nosim neću… Kao što sam rekao mafiju pobeđujemo, glavu smo joj odsekli, ali ima još nervnih zahršetaka, ali to ćemo rešiti u narednom periodu – zaključio je predsednik.