Izbor UrednikaVestiVideo

Meteor sa neba pao im na kuću! Objekat do temelja izgoreo, a stradao i pas! VIDEO

Verovatnoća da vam kuću pogodi metorit iznosi 1 na prema 4 triliona, ali tu verovatnoću na veliku nesreću imao je Džastin Prociti iz njegova supruga iz okruga Nevada u Saveznoj državi Kalibronija, kada je njegovu kuću u petak uveče udario baš meteor.

Kako piše nemački Bild očevici ovog neobičnog incidenta potvrdili su da su primetli vatrenu loptu na nebu.

„Čuo sam prasak“, rekao je Procita, koji je u momentu udara kamena iz vasione bio u kući sa dva psa.

„Osetio sam miris dima. Izašao sam na trem i bio je potpuno u plamenu.

„Vatra se brzo proširila na celu kuću“. Prociti su izgubili sve, uključujući svog voljenog porodičnog psa po imenu Tag, ali su ipak, srećni su što su živi.

Nekoliko ljudi širom regiona snimilo je blistavu vatrenu kuglu kamerom dok je obasjavala mračno kalifornijsko nebo u petak uveče oko 19:30 po lokalnom vremenu.

Procita je rekao da u početku nije bio siguran šta se dogodilo, ali nakon što je čuo za vatrenu loptu koja je u tom trenutku obasjala noćno nebo, veruje da je to bio meteor koji je pao na njegovu kuću. On je rekao TV emiteru KCRA :

„Kao dete sam gledao kiše meteora, ali definitivno se nisam radovao što će sleteti u moje dvorište ili proleteti kroz moj krov.

Vatrogasna služba u dolini Penn i vatrogasni službenici satima su se borili sa požarima. Sada istražuju šta je izazvalo požar u ovom ruralnom području i sumnjaju da je u stvari mogao biti meteorit.

U istragu su sada uključene i američko vazduhoplovstvo i NASA.

Područje okruga Nevada gde je meteor udario veoma je udaljeno. Osim nekoliko brežuljaka, nema mnogo bliskih komšija.

Kurir.rs/Bild