Zdravlje

Proverite da li vam je potrebno više tečnosti

Čak 75% ljudi je dehidrirano i ne zna ništa o tome. Oko 60 odsto tela se sastoji od vode, 75 odsto vode je u mišićima, a 85 odsto u mozgu. Ako se ne osećate dobro, dehidracija može da bude uzrok. Ovo su znaci dehidracije:

Umor

Osećate umor kod kuće i na poslu, čak i kad se naspavate. Mala dehidracija može izazvati nedostatak energije, umor i pospanost. Vrlo je važno piti dovoljno tečnosti kako telo ne bi dehidriralo i dovelo do malaksalosti i pada energije. Nemojte unositi gazirane sokove i kupovne voćne sokove, zamenite ih vodom.

Hronični zatvor

Osećate se naduto i imate loš zadah. Voda je prirodni čistač organizma ako je dovoljno unosite tokom dana. Za uspostavljanje ravnoteže u probavi, potrebna je postupna hidratacija, odnosno ispijanje vode svakih 60 minuta. Dehidracija može izazvati probleme u crevima i zatvor.

Glavobolja 

Glavobolja je vrlo čest znak dehidracije. Bol se obično javlja na prednjoj strani glave, a može se pretvoriti i u migrene. Kako biste sprečili ove glavobolje, najvažnije je da pijete dovoljno tečnosti, kako leti tako i zimi.