Izbor UrednikaTopZdravljeZivot i Stil

Spas za dijabetičare: Jedna čaša ovog napitka nakon obroka provereno reguliše nivo insulina!

Simptomi dijabetesa tipa 2 mogu da uključuju mučninu, povraćanje, kratkoću daha ili probleme sa vidom. Kako nivo šećera u krvi raste, tako ovi simptomi postaju opasniji.

Dokazano je da konzumiranje ovog napitka snižava nivo šećera u krvi u krvi nakon obroka.

Dijabetes tipa 2 znači da osoba ima oštećenja kako u proizvodnji insulina pankreasa (nedostatak insulina), tako i u upotrebi insulina od strane tela (inzulinska rezistencija). Kada pankreas više ne može da oslobodi dovoljno insulina, nivo šećera u krvi raste. Vremenom, to bi moglo da stvori razarajuće efekte u organizmu. Srećom, postoji mnogo prirodnih načina da se smanji nivo šećer u krvi, a dokazano je da upotreba jabukovog sirćeta upravo to i radi.

Evo kako deluje na snižavanje šećera u krvi:

Konzumiranjem dve supene kašike ili manje čaše, jabukovog sirćeta nakon obroka značajno se snižava nivo šećera u krvi i insulinske reakcije.

studiji objavljenoj u Američkom udruženju za dijabetes, dodatno je istraženo uzimanje jabukovog sirćeta posle obroka.

Gupa ispitanika koje je kozumirala supenu kašiku jabukovog sirćera posle obroka je imala znatno bolje rezultate od one grupe koja to nije činila.

„Anti-glikemijski efekat sirćetne kiseline koji se nalazi u jabukovom sirćetu smanjuje nivo šećera. Sirće je povećalo osjetljivost na insulin i značajno smanjilo nivo glukoze i insulina u krvi nakon obroka“, zaključak je sprovedene studije.

Napomena: Pre konzumiranja bilo kog prirodnog leka, posavetujte se sa lekarom.

(stil.kurir.rs)