Vesti

Srpski spasioci izvukli tela dve žrtve zemljotresa u Albaniji (VIDEO)

Pripadnici Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, koji su tokom upućeni u Albaniju radi pružanja pomoći nakon zemljotresa, angažovani su na pretrazi terena i spasavanju ugroženog stanovništva u mestu Tumane, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Srpski tim za spasavanje, koji čini 13 vatrogasaca-spasilaca koju su obučeni i opremljeni specijalnom opremom za pretragu i spasavanje ugroženih lica u urbanim sredinama, nakon sastanka sa predstavnicima lokalnog štaba za vanredne situacije Albanije, pretražuju teren zajedno sa albanskim spasilačkim timovima.

Specijalistički tim za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, upućen je u Albaniju radi pružanja pomoći u otklanjanju posledica zemljotresa, na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame, ističe se u saopštenju.

RTS javlja da je spasilački tim iz Srbije izvukao dva tela iz ruševina u albanskom gradu Tumanu, koji je najteže pogođen zemljotresom. Izvučena su tela muškarca i žene, precizirano je.

Specijalistički tim za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, upućen je juče u Albaniju radi pružanja pomoći u otklanjanju posledica zemljotresa, na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Albanije Edija Rame.

Izvor: Politika.rs