Vesti

Sukob ruske policije i militanata: Ima mrtvih VIDEO

U sredu uveče, u selu Zjazikov-Jurt u okrugu Malgobek, snage bezbednosti su tokom protivterorističke operacije otkrile grupu militanata. Kada su pokušali da ih privedu, pružili su otpor i otvorili vatru na pripadnike reda iz automatskog oružja, saopštio je operativni štab regiona.

Turska: Nadamo se da će Švedska ispuniti obaveze što pre, ona može u NATO
„Tokom sukoba tri policajca su poginula, još osam je povređeno različite težine“, rekao je izvor.

On nije naveo podatke o broju likvidiranih militanata, napominjući da režim Protivterorističke operacije u regionu Malgobek još nije ukinut. Neidentifikovana lica iz automatskog oružja su 27. marta pucala na punkt saobraćajne policije na granici Ingušetije i Severne Osetije. Zbog toga su dva policajca zadobila rane od vatrenog oružja. Sledećeg dana u gradu Karabulak pronađeno je telo jednog od navodnih učesnika napada sa ranama od vatrenog oružja.

Ubrzo nakon toga, regionalni FSB je objavio potragu za petoro stanovnika republike, koji su osumnjičeni za planiranje terorističkih zločina.

U okrugu Malgobek u popodnevnim satima 3. aprila došlo je do pucnjave između grupe nepoznatih osoba i policajaca, pri čemu je jedan od pripadnika snaga bezbednosti lakše povređen. Od ponedeljka od 20.00 časova po moskovskom vremenu uveden je režim CTO na teritoriji okruga Malgobek. U sredu je u jednom od sela okruga pronađeno telo jednog od traženih zbog napada na policajce. Kod njega je pronađena jurišna puška sa podcevnim bacačem granata i četiri granate.