Vesti

Tatjana Vojtehovski: Srbija će nestati pred migranatima, ako on ostane na vlasti!

Ozloglašeni video snimak u kome lider SNS Aleksandar Vučić govori građanima Srbije da će našu zemlju naseljavati migranti i da će upravo zameniti mlade koji odlaze iz Sebije, i dalje izaziva kontraverze.

Poznata novinarka Tatjana Vojtehovski, oglasila se na svom Tviter nalogu i oštro kritikovala plan demografske zamene našeg stanovništva sa ekonomskim migrantima.

„U koliko se ovaj čovek ne smeni sa vlasti u naredne dve godine, mi ćemo nestati. I to ne kažem ja. To kaže on u planu koji je izložio“ rekla je Vojtehovski okačivši snimak Vučića.

Meni je ovo u rangu izdaje zemlje – konstatovala je novinarka.

Predsednik Srbije i vođa Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u obraćanju naciji izneo je plan o sprovođenju politike masovne migracije u našu zemlju. Vučić je rekao da će Srbija do 2030 imati više ljudi koji imigriraju u Srbiju nego što odlaze iz nje. Plan predsednika SNS je da se masovni odlazak mladih reši masovnom migracijom u našu zemlju mahom iz zemalja Afrike i Azija.

Lider SNS je našao opravdanje za svoju politiku u smanjivanju stanovništva, rekavši da će Srbija 2060 godine imati između 3.9 i 5.5 miliona stanovnika, a većinu bi mogli da čine penzioneri.

Premijer je zatim uzeo najmanju cifru po projekcijama od 3.9 miliona i rekao će na tih 3.9 miliona naša zemlja imati 1.7 miliona penzionera što će uništiti naše proizvodne potencijale.

„Što se tiče migrantornih kretanja 2028 do 2030 ćemo imati nulti migracioni saldo, imaćemo jednak broj emigranta i imigranata u Srbiju. Posle 2030 imaćemo veći broj imigranata nego emigranata iz Srbije“ rekao je Vučić.

Uprkos velikoj stopi nezaposlenosti, Vučić tvrdi da će Srbija  za dve ili tri godine morati da uvozi radnu snagu.

Predsednik nije pominjao mogućnost demokratskog referenduma, u kome bi građani mogli da glasaju da li podržavaju njegovu politiku kojom bi u budućnosti Srbiju naselile desetine hiljada migranata koji bi trebali da nadomeste masovnu migraciju mladih iz naše zemlje koja je 2017. godina iznosila preko 30.000 ljudi.

Izvor: Dnevna Gazeta