TopVesti

Трамп обећава да ће истражити фармацеутске компаније због „експлозије аутизма“

ивши председник Доналд Трамп најавио је планове за покретање свеобухватне кривичне истраге о улози Big Pharma-е у „експлозији аутизма“ која се догодила код деце од када је почела примена вакцине у великој мери.
РЕКЛАМЕ *

„Последњих деценија дошло је до необјашњивог и алармантног пораста преваленције хроничних болести и здравствених проблема, посебно код деце“, навео је Трамп у поруци објављеној на друштвеним мрежама у уторак.

„Видели смо запањујући пораст аутизма, аутоимуних поремећаја, гојазности, неплодности, озбиљних алергија и респираторних проблема. Време је да се запитамо: „Шта се дешава?“

“Да ли је то храна коју једу?” додао је он. „Окружење у којем живимо? Претерано преписивање одређених лекова? Да ли су то токсини и хемикалије које су присутне у нашим домовима?”

„Сваке године трошимо стотине милијарди долара на лечење ових хроничних проблема, уместо да уопште гледамо шта их узрокује.

Инфоwарс.цом извештава: Бивши председник је додао да је свестан инцестуозног односа између Big Pharma-е и одређених владиних бирократија и да ће радити на обезбеђивању транспарентности и одговорности.

„Ако Big Pharma превари америчке пацијенте и пореске обвезнике и стави профит изнад људи, они морају бити истражени и позвани на одговорност“, рекао је Трамп.

„Када се вратим у Белу кућу“, обећао је Трамп, „основаћу специјалну председничку комисију независних умова које Big Pharma није купила и не плаћа и задужићу их да истраже шта је узрок пораста хроничних болести деценијама“.

Председник је додао да су везе Big Pharma-е са хроничним болестима „разговор који је одавно закаснио, и то је разговор који америчке породице заслужују“.

„Америчке породице морају да воде овај разговор и морају имати вођу, председника, који може нешто да уради у вези са овим проблемом. И то ћу учинити“, додао је председник.

Ово је један од првих пута да се Трамп позабавио аутизмом код деце откако се славно сукобио са бившим републиканским противником др Беном Карсоном око овог питања током једне од председничких дебата ГОП-а 2015.

У то време, Трамп је објаснио како верује да се вакцине дају деци пречесто и у премладом узрасту, додајући да би спој лекова могао да допринесе порасту стопе аутизма.

„У потпуности сам за вакцине“, рекао је Трамп.

„Али ја желим мање дозе током дужег временског периода“, рекао је он, додајући да су његова деца примала вакцине „у периоду од две или три године“.

Наставио је да је испричао анегдоту о детету једног запосленог које се разболело убрзо након што је примило вакцину.

„Имали смо толико случајева, људи који раде за мене. Пре неки дан, две године, две и по године, дете, прелепо дете је отишло на вакцину, и вратило се, и недељу дана касније добило је огромну температуру, разболело се веома, веома, сада је аутистично” он је навео.

Једна од главних тврдњи покрета МАГА са председником Трампом је његов стални неуспех да призна исцрпљујуће, а понекад и смртоносне повреде изазване експерименталним мРНА вакцинама против Цовид-19 које су развијене под његовом администрацијом.

Да ли председникова недавна изјава указује да је он потпуно свестан кривице Big Pharma-е за контроверзно увођење вакцине? Могу ли његове речи помоћи да се поврати подршка базе МАГА која се осећа занемареном због његовог претходног ћутања о овом питању?

Трампово последње обећање у кампањи америчком народу долази пошто је недавно изнео друге предлоге за свој потенцијални мандат 2024, укључујући масовну прославу у част оснивања Америке 1776. године, завет да ће окончати добијање држављанства по рођењу који подстиче илегалце да јуришају на САД, и обећања да преокрене Бајденову политику која негативно утиче на економију и узрокује скок цена енергије.

Прочитајте транскрипт најновије председникове поруке у наставку:

Последњих деценија дошло је до необјашњивог и алармантног пораста преваленције хроничних болести и здравствених проблема, посебно код деце. Видели смо запањујући пораст аутизма, аутоимуних поремећаја, гојазности, неплодности, озбиљних алергија и респираторних проблема. Време је да питате: „Шта се дешава?“ Да ли је то храна коју једу? Средина у којој живимо? Претерано преписивање одређених лекова? Да ли су то токсини и хемикалије које су присутне у нашим домовима?”

Сваке године трошимо стотине милијарди долара на лечење ових хроничних проблема, уместо да гледамо шта их узрокује.

Пречесто је наша јавна здравствена установа преблизу Big Pharma-е – они зарађују много новца, Big Pharma – велике корпорације и други посебни интереси, и не желе да постављају тешка питања о томе шта се дешава са здрављем наше деце.

Ако Big Pharma превари америчке пацијенте и пореске обвезнике и стави профит изнад људи, они морају бити истражени и позвани на одговорност.

Када се вратим у Белу кућу, основаћу специјалну председничку комисију независних умова које Big Pharma није купила и не плаћа и задужићу их да истраже шта је узрок вишедеценијског пораста хроничних болести.

Ја разумем Big Pharma-у, верујем, боље од било кога другог. Знам одакле долазе.

А онда ћу их замолити да објаве препоруке како свако америчко дете може да има безбедно и здраво детињство.

Ово је разговор који је одавно закаснио, и то је разговор који америчке породице заслужују. Америчке породице морају да воде овај разговор, и морају имати вођу, председника, који може нешто да уради у вези са овим проблемом. И то ћу учинити. Хвала вам.

Извор: Nulta Tačka/InfoWars