Izbor UrednikaVesti

Ухапшен директор јавног предузећа јер је вребао малолетну децу!

Директор једног јавног предузећа из Великог Градишта, С. В. (62), ухапшен је у великој полицијској акцији „Армагедон“ због сумње да је вребао малолетну децу на друштвеним мрежама и мамио их на састанке. Акција „Армагедон“ у којој су заједно учествовали припадници МУП, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и ПС Смедеревска Паланка, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за ВТК Вишег јавног тужилаштва у Београду поред њега ухапсили су још 11 особа.

Осумњиченима се на терет ставља да су извршили кривично дело прибављање, приказивање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и полно узнемиравање.

Мештани Великог Градишта шокирани су његовим хапшењем јер овај буџеташ важи за угледног, старијег грађанина на високој функцији.

– Директор је колико ми знамо био нормалан, фин и културан човек, а сада смо благо речено шокирани за шта га терете. Нисмо знали да се иза тог тужног лица, који неколико година уназад тугује због губитка сина, који је преминуо, врбује децу за педофилију – каже један од мештана Великог Градишта.

Како је МУП саопштио јуче, сумња се да су ухапшени у дужем временском периоду, путем интернета преузимали, складиштили на својим уређајима и делили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, као и путем друштвених мрежа и мобилних апликација, ступали у контакт са малолетним лицима којима су приказивали и од њих прибављали садржај настао искоришћавањем деце за порнографију.

– Сумњиче се да су уговарали и остварили састанак са малолетним лицима у циљу ступања у сексуалне односе – писало је у саопштењу МУП Србије.

Извор: SRBIN.INFO, Медији