Uncategorized

VOĐA ŠKALJARACA POD SPECIJALNIM MERAMA U ZATVORU: Jovan Vukotić u samici, Kavčani ga izviždali

Bezbednost: Zatvorski stražari 24 sata stoje ispred ćelije u kojoj je smešten Kotoranin. On nema kontakt s pritvorenicima i u šetnje ide sam

Jovan Vukotić (39), navodni vođa škaljarskog klana, koji je u subotu iz Srbije izručen Crnoj Gori, već dva dana se nalazi u spuškom zatvoru, i to pod neviđenim merama obezbeđenja, jer je procenjeno da mu je bezbednost ugrožena!

Vukotić je u subotu uveče, nakon saslušanja u podgoričkom višem tužilaštvu, doveden u pritvorsku jedinicu.

– Doveden je oko 20 sati i sproveden je u ćeliju na trećem spratu istražnog zatvora. Ćelija je pre njegovog dolaska ispražnjena i pretvorena u jednokrevetnu, tako da je sam u njoj. Ispred vrata njegove sobe 24 sata dežuraju stražari – objašnjava izvor i nastavlja:

Moguć napad

– U Spužu trenutno robija nekoliko pripadnika kavačkog klana, koji već šestu godinu ratuje sa škaljarskim. Dok je Vukotić prolazio hodnikom kako bi bio sproveden u ćeliju, neki „kavčani“ su ga izviždali. Ovaj njihov potez mogao bi da se shvati kao najava mogućeg napada na njega.

Naš sagovornik ističe da zbog svega toga nadležni ne žele ništa da prepuste slučaju. – Navodni vođa škaljarskog klana praktično nema kontakt s drugim pritvorenicima. Totalno je izolovan. U šetnje ide isključivo sam, i to u izdvojenom krugu, gde niko ne može ni da ga vidi, a kamoli da ga sretne. Takođe, u njegovu ćeliju ništa ne može biti uneto što direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prethodno nije odobrio – objašnjava sagovornik.

Imajući u vidu to što su krajem decembra u Beogradu uhapšena četvorica muškaraca koji se sumnjiče da su pokušali da sipaju otrov cijanid u hranu koja se Vukotiću dostavljala u beogradski zatvor, stražari u Spužu sada strogo vode računa i o njegovim obrocima.

– Zbog tog slučaja on će imati strog režim ishrane, odnosno vodiće se računa o ručku koji će dobijati kako bi bio izbegnut rizik od trovanja. Praktično sva hrana koja je namenjena Vukotiću biće pregledana i strogo kontrolisan – kaže izvor i dodaje: – Inače, da je četvorka uhapšena u Beogradu uspela da sipa cijanid u Vukotićev obrok, on bi odmah preminuo, a sve bi izgledalo kao da je doživeo srčani udar.

Podsetimo, nadležni su i prilikom izručenja Vukotića u Crnu Goru, koje sprovedeno u tajnosti, bili izuzetno oprezni.

Pancir i fantomka

– Bile su organizovane dve pratnje, tako da se nije znalo u kojoj je on. Akciju su obezbeđivali pripadnici specijalnih jedinica dveju policija. Vukotić je helikopterom crnogorske policije transportovan do Pljevalja, odakle je blindiranim vozilom odvezen u tužilaštvo. Tokom saslušanja imao je pancir, a kada su ga izvodili, imao je fantomku – podseća izvor i dodaje da su specijalci naoružani dugim cevima bili u njegovoj pratnji.

izvor: kurir.rs