TopZdravlje

Америчко удружење за срце: мРНА вакцине су повезане са миокардитисом

Америчко удружење за срце (АХА) објавило је истраживање које сугерише да су мРНА вакцине повезане са случајевима миокардитиса.
АХА је објавила званични извештај о студији коју је спровела медицинска школа Харвард.

У студији, истраживања Харвард Мед открила су везу између спајк антигена у самој ињекцији и миокардитиса.

Истраживање сугерише да би спајк антиген могао бити окидач за миокардитис, који може бити фаталан.

Миокардитис је запаљење срчаног мишића (миокарда), према наводима клинике Маyо.

Тешки миокардитис слаби срце тако да остатак тела не добија довољно крви.

Угрушци се могу формирати у срцу, што доводи до можданог или срчаног удара.

Ново објављено истраживање са Харварда указује да би широко распрострањено увођење мРНА Цовид вакцина могло бити повезано са недавним порастом случајева миокардитиса у последње две године.

Док су владине агенције и њихови савезници у корпоративним медијима и Биг Тецх-у покушавали да негирају везе, многи поздрављају ново истраживање као пробој.

„Провера чињеница и Big Tech изгубили су још једну рунду са наводним дезинформацијама о КОВИД-19 ове недеље, када је часопис American Heart Association објавио истраживање које сугерише да спајк протеин који се користи у мРНА вакцинама може да нашкоди неким људима“, извештава Just the News.

Рецензирана студија у Circulation анализирала је случајеве 16 адолесцената и младих одраслих који су били хоспитализовани у Масачусетсу.

Сви пацијенти су патили од срчаних обољења након вакцине.

„Сви су имали ’изразито повишене нивое шиљастог протеина пуне дужине’ у крви“, неограниченог антителима“, показало је истраживање.

Као одговор на налаз студије,Just the News је осудио Big Tech и медије због ућуткавања оних који су изразили забринутост због ризика од миокардитиса.

„Налази доводе у сумњу подразумевани одговор технолошких платформи и медијских организација када научници који се не слажу доводе у питање безбедност шиљастог протеина“, напомиње издање.

Они који су јавно изразили забринутост суочили су се са осудом.

Др Роберту Малоуну, пиониру мРНА вакцине који је постао критичар, затворили су страницу на ЛинкедИн-у „када је поменуо спајк у контексту извештаја о упали срца међу младићима“.

И Reuters и PolitiFact су тврдили да су „проверили чињенице“ Малоуна, познатог стручњака за вакцине, због његових изјава о спајку.

Такозвани „проверивачи чињеница“ ПолитиФацт-а оспорили су Малоуново стручно мишљење и тврдили да је спајк „безопасан“.

Пре неколико месеци, Твитер се жалио на предлоге Кевина МекКернана, менаџера истраживачког рада МИТ-а за пројекат Human Genome.

МекКернан је рекао да је шиљасти протеин “супер-антиген” са “снажном токсичношћу”.

Истраживачи широм света изражавају забринутост у вези са том повезаношћу.

„Студију Цирцулатион поделили су и скептици у вези са вакцином против КОВИД-а, укључујући британског кардиолога Asima Malhotra, који је прошле јесени рекао за Just the News да се први пут суочио са цензуром друштвених медија након што је поменуо мРНА производе“, примећује Јуст тхе Неwс.

“Малхотра их сада назива ‘једном од најгорих фармацеутских интервенција у историји медицине’.”

Нови рад каже да није јасно да ли је шиљак протеин у мРНА производима који су наметнути људима „патоген“, али су његове везе са миокардитисом „приметне“.

Резултати Circulation-a су објављени само дан након што је Харвард Мед промовисао позив ФДА за Американце, без обзира на ниво ризика, да добију такозване бивалентне појачиваче након што заврше примарну серију или моновалентне појачиваче.

План ФДА-е подразумева примање спајка најмање три пута за децу од шест месеци и старије.

Извор: SlayNews