TopVesti

Krenuli PEŠICE iz Beograda na litiju u Podgoricu! (VIDEO)

Četvorica muškaraca krenuli su danas pešice od Beograda do Podgorice i nameravaju da prevale put pod 500 kilometara kako bi stigli na litiju u glavni grad Crne Gore 23. februara.

Ognjen Maraš (28), Miloš Ajković (26) iz Podgorice, Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna krenuli su danas iz Beograda, od Hrama svetog Save pešice ka glavnom gradu Crne Gore kako bi se pridružili vernicima Srpske pravoslavne crkve 23. februara na litiji u glavnom gradu Crne Gore.

Ovo je njihov način da iskažu protest zbog Zakona o slobodi veroispovesti koji je usvojen u Crnoj Gori, a protiv kojeg je SPC i deo vernika u toj zemlji.

Njih su ispratili crnogorski opozicioni političari koji su ponovo u Beogradu – lideri bloka Demokratski front, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsednik male opozicione stranke Prava Crna Gora Marko Milačić, koji je, inače, svojevremeno, podržavao nezavisnost Crne Gore. Na prethodnim predsedničkim izborima, Milačić je bio jedan od kandidata i dobio je tek nešto više od 9.000 glasova.

Od usvajanja zakona u Crnoj Gori se, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske organizuju protestne litije svakog četvrtka i nedelje.

izvor:mondo.rs